Skip to main content

Top 10 būdų kaip sutaupyti keliaujant

Tiesa, rodos, tokių patarimų visur yra gausu, ir nė vienas jų nepadeda. Nepadeda tol, kol suprantate, kad patarimus reikia ne kritikuoti, o juos išbandyti ir jais pasinaudoti – o mes juos visus išbandę, drąsiai skelbiame čia.

Jei ieškote kur keliauti Lietuvoje, spauskite ČIA.

1. Būkite savo kelionės šeimininku!

Kelionių paketų pasiūlymai yra šaunus dalykas, nes jums nereikia rūpintis bilietais, viešbučiu, pramogomis. Tačiau susigundę tokiais pasiūlymais, Jūs sumokėsite žymiai daugiau, nei jie yra iš tikro verti – labai dažnai tokią pat kelionę galite susiplanuoti patys už mažesnę kainą ir dar gausite puikų nemokamą priedą – LAISVĘ.

 

2. Sudarykite savo kelionės biudžetą.

Būtinai nuspręskite kiek ir kam pinigų planuojate išleisti – taip lengviau galėsite pamatyti realias savo galimybes. Paimkite į kelionę užrašų knygutę, kurioje fiksuosite savo visas išlaidas – taip lengviau kontroliuoti savo pinigus. Asmeniškai mes keliaudami visada imamės darbo knygutę, kurioje kasdien surašome visas savo išlaidas – nuo alaus skardinės iki apsipirkimo supermarkete ar automobilio nuomos kainos. Pinigų kontrolė tikrai leidžia nemažai sutaupyti ir paskirstyti išlaidas.

 

3. Planuokite savo keliones!

Nuolat sekite pigius bilietus siūlančias svetaines, pavyzdžiui makalius.lt! Nusiteikite, kad tai bus tarsi loterija – bilietų už puikią kainą paprastai nebūna labai daug, tačiau pasiūlymai nuolat atnaujinami, todėl tikrai nenusiminkite, jeigu Jums nepavyko iškart jų gauti. Prisiminkite, kad kuo ankščiau žinosite savo keliones datą, tuo bus didesni šansai gauti pigių bilietų.

 

4. Patys užsisakykite viešbutį.

Kur apsistoti už gerą kainą? Kokios apsistojimo sąlygos? Jums būtinai reikia rezervuotis viešbutį patiems + būtinai persiskaityti atsiliepimus. Tai darykite per rezervacines sistemas, pavyzdžiui Makalius.lt puslapio dešinėje esančią booking.com sistemą. Tokios sistemos visuomet pasiūlys žymiai geresnę kainą nei kreipiantis tiesiogiai į pasirinktą viešbutį (kainos žemesnės, nes viešbučiai sistemose konkuruoja su savo kaimynais viešbučiais) ir nereikės jaudintis, be to Jūs galėsite paskaityti atsiliepimus iš jau ten apsistojusių. Beje, visuomet stenkitės rinktis viešbutį kuo arčiau centro (kurorte – arčiau jūros) – nors jie šiek tiek brangesni, tačiau Jums neteks rūpintis transportu.

 

5. Kuo mažiau bagažo!

Oro linijų bendrovės šiais laikais reikalauja susimokėti už viską, todėl labai atidžiai sekite, kiek vienetų rankinio bagažo jūs galite pasiimti su savimi, kokie yra lagaminų išmatavimai. Stenkites imti geriau vieną, tačiau didžiausio leistino dydžio, rankinį bagažą. Dažnai svoris irgi daug ką lemia, tačiau,pavyzdžiui easyJet avialinijų taisyklėse aiškiai parašyta, kad skirtumo, koks Jūsų rankinio bagažo svoris, nebus. Svarbu, kad bagažo vienetas būtų vienas.

 

6. Planuokite apsipirkimus.

Jeigu vykstate į tokius miestus kaip Londonas, Madridas ar Barselona, kur drabužių ir kitokių gėrybių pasirinkimas yra ne tik žymiai didesnis nei Lietuvoje, bet ir kainos yra „padoresnės“, imkite kuo mažiau daiktų, kad vėliau netektų mokėti už viršsvorį. Pasidomėkite kada prasideda išpardavimai, ar galioja kokios nuolaidos studentams, pavyzdžiui su ISIC kortele.

 

7. Planuokite valgymą.

Paprastai didžiausią kelionės išlaidų dalį sudaro maistas, todėl būtinai prieš kelionę nuspręskite, ar norėsite patys gaminti maistą (tuomet jūs sutaupysite daugiausiai), ar norėsite eiti valgyti į kavines ir restoranus. Jeigu rinksitės pastarąjį variantą, stenkitės lankytis vietinių pamėgtose vietose, kur kainos bus žymiai mažesnės už turistams pritaikytas. Būtinai prieš kelionę pasidomėkite kurias vietas verta aplankyti. Beje, jeigu atostogaujate kurorte ir nuomojatės automobilį, derinkite pietų ar vakarienės laiką kokiame nors atokiame miestelyje, neturistinėje vietoje. Kainos ten – maždaug 2-3 kartus mažesnės, beje, žymiai skaniau ir porcijos didesnės. Išbandyta ir įsitikinta Kretoje.

 

8. Kalbėkite su vietiniais.

Būkite draugiški ir būtinai susibendraukite su vietiniais – jie jums ne tik pasakys, ką verta pamatyti mieste, bet ir kur pigiau apsipirkti, ar rasti įdomių dalykų. Tiesa, šiuo patarimu pasinaudojus Pietų Europos šalyse, būsite sutikti itin svetingai.

 

9. Patys organizuokite sau ekskursijas.

Dažnai ekskursijos ir įvairios išvykos yra labai brangios, todėl geriau apsilankykite turistų informacijos centruose, kur jums mielai papasakos, ką verta pamatyti. O jeigu norėsite kur nuvykti toliau, apsvarstykite galimybę išsinuomoti automobilį – automobilio nuoma visai dienai gali kainuoti tiek, kiek jūs sumokėtumėte už vieno žmogaus ekskursiją. Nemokėkite daugiau nei 30 eurų/parai!

 

10. Nepirkite lauktuvių visiems!

Neatsiejama kelionės dalis – lauktuvių rinkimas ir pirkimas – pareikalauja bene daugiausiai išlaidų. Lauktuvių visai giminei ir draugams nepripirksite, todėl iš anksto sudarykite aiškų sąrašą, kam norite ką nors atvežti. Būtinai apsižvalgykite iš anksto suvenyrų parduotuvėse, nes net šalia esančioje krautuvėlėje kainos gali skirtis net kelis kartus. O jeigu nupirksite įvairių saldumynų, ar vietinių gėrimų ir suorganizuosite įspūdžių vakarą, tikrai visi liks patenkinti – juk svarbiausia yra parodytas dėmesys, kad likusių namuose nepamiršote.

Comments

Popular posts from this blog

Top 10: populiariausios lankytinos vietos Lietuvoje

„Keliauk Lietuvoje“ šiemet atliktas vietinio turizmo tyrimas, turistai informacijos apie keliones vis dažniau ieško socialiniuose tinkluose. Tyrimo duomenimis, socialiniame tinkle Facebook ieškan č i ų informacijos apie keliones skai č ius per paskutinius dvejus metus i š augo beveik ketvirtadaliu. Daugiausiai d ė mesio socialiniuose tinkluose š iemet sulauk ė original ū s, netik ė ti objektai ir patirtys – pradedant ne į prastais gastronominiais pasi ū lymais ir baigiant mari ų u ž tvindytais kaimais. Itin populiarios buvo ir į vairios nuotolin ė s atrakcijos – virtual ū s turai bei ekskursijos su audiogidu. Prieš keliaujant, sužinotike kaip sutaupyti keliaujant ČIA . 1.          Kabantis lyn ų tiltas Anyk š č i ų š ilelyje Šiemet Anykš č i ų š ilelyje i š dygo ant plienini ų lyn ų pakib ę s p ė s č i ų j ų ir dvira č i ų tiltas per Š vent ą j ą . Pastarasis rado viet ą netoli Med ž i ų Laj ų tako ir Puntuko akmens ir dabar jungia kairiojo kranto dvira č i ų tak