Skip to main content

Top 10: populiariausios lankytinos vietos Lietuvoje

„Keliauk Lietuvoje“ šiemet atliktas vietinio turizmo tyrimas, turistai informacijos apie keliones vis dažniau ieško socialiniuose tinkluose. Tyrimo duomenimis, socialiniame tinkle Facebook ieškančių informacijos apie keliones skaičius per paskutinius dvejus metus išaugo beveik ketvirtadaliu.

Daugiausiai dėmesio socialiniuose tinkluose šiemet sulaukė originalūs, netikėti objektai ir patirtys pradedant neįprastais gastronominiais pasiūlymais ir baigiant marių užtvindytais kaimais. Itin populiarios buvo ir įvairios nuotolinės atrakcijos virtualūs turai bei ekskursijos su audiogidu.

Prieš keliaujant, sužinotike kaip sutaupyti keliaujant ČIA.



1.         Kabantis lynų tiltas Anykščių šilelyje

Šiemet Anykščių šilelyje išdygo ant plieninių lynų pakibęs pėsčiųjų ir dviračių tiltas per Šventąją. Pastarasis rado vietą netoli Medžių Lajų tako ir Puntuko akmens ir dabar jungia kairiojo kranto dviračių taką su greitai atsidarysiančiu dešiniojo kranto dviračių taku. Šis beždžionių tiltas nepaliko abejingų ne tik socialiniuose tinkluose, bet ir pačiame šilelyje.

Beje, ne veltui Anykščiai vadinami aktyvaus laisvalaikio rojumi. Ateityje žadama tęsti dviračių tako įrengimą Šventosios upės dešiniajame krante ir sujungti dabar tiesiamą dviračių taką su jau esamu dviračių taku Anykščių mieste, Žvejų gatvėje.

2.         Šaltibarščių žemėlapis

Ryškiai rožinį ir labai labai šaltą tokį žemėlapį su daugiau nei pusšimčiu vietų, siūlančių tradicinius ir dar neragautus šaltibarščius šią vasarą paskelbė Keliauk Lietuvoje komanda. Pastarasis apsuko galvą net patyrusiems šaltibarščių gurmanams.

3.         Milžinas chameleonas

Prie Šiaulių Didždvario gimnazijos ant medžio šakos jau porą metų yra įsipatoginęs milžiniškas chameleonas. Gintaro Linkevičiaus skulptūra buvo specialiai sukurta šiai miesto erdvei, todėl ir atrodo kaip čia buvusi. Gal tik jos dydis išduoda, kad kybantis driežas neužsiropštė čia pats.

4.         Vasariškas hitas – ledų žemėlapis

Nepasiginčysi lietuviai yra tikri smaližiai. Per metus Lietuvos gyventojai sulaižo po 7 litrus ledų. Galbūt todėl ir ledų žemėlapis šią vasarą buvo išgraibstytas bematant. Pastarajame puikavosi ir saldumynų mėgėjams subalansuoti skoniai, ir ledai iš produktų, iš koto išvertusių net visko mačiusius skumbrės, jūros dumblių, alaus, pušų spyglių ir net kiškio kopūstų!

5.         Užburiantis Žaliasis pėsčiųjų takas

Žaliasis pažintinis pėsčiųjų takas įsikūręs Aukštadvario regioniniame parke, pravažiavus Trakus. Maršrutas traukia savotiška mistika hipnotizuojančiu Spindžiaus ežero vandeniu, Strėvos įgriuvos dugne prasmegusia karčiama, galimybe pasivaikščioti po sengirę. Pasivaikščiojimas čia atgaivina mintis, sielą ir kūną.

6.         Ant pasaulio krašto – Ventės ragas

Ventės rago švyturys šviesų rudens vakarą.

Kone šimtą metų skaičiuojanti Ventės rago ornitologinė stotis, čia stūksantis seniausias Lietuvos švyturys ir tolumoje boluojančios Nidos kopos tiek tereikia, kad pamirštumei apie aplinkinį pasaulį ir visas jį kamuojančias bėdas. Nors dabar paukščiams gaudyti skirti tinklai nuleisti, o pusiasalį gairina žvarbūs žiemiški vėjai, pasivaikščiojimo čia atstoti negali niekas kitas.

7.         Kitokia Palanga – vila „Anapilis“

Mistišku pavadinimu ir vėjo vargonų skleidžiamais garsais poilsiautojus Palangoje jau daug metų keri vila Anapilis. Manoma, kad kadaise čia šeimininkavusi grafienė Sofija Tiškevičienė buvo itin silpnos sveikatos ir tik pasijutus blogiau, eidavo klausytis viloje įrengtų vargonų skleidžiamų garsų, mat jie jai padėdavo nusiraminti. Nors vietinius gyventojus vargonai gąsdindavo, miesto svečiai kalba, kad garsas ne mažiau stebuklingas nei jūros ošimas.

8.         Virtualūs Valdovų rūmai

Pasiilgusiems kultūros ir jau kurį laiką uždarytų muziejų tobula pramoga vakarui. Tai pasivaikščiojimas virtualiuose Valdovų rūmuose, kur apžiūrėsite ir seniausios Lietuvos mūrinės pilies mūrą, ir pilies tualeto bokštelyje rastus prabangius daiktus.

9.         Į gamtą Germanto ežero pažintinis takas

Germanto ežero pakrante, pro Lietuvos tūkstantmečio parką vingiuoja pažintinis takas, kuriame gausu atokvėpio vietų, sūpynių, skulptūrų, o savęs pažinimui įrengtas lauko akmenų energetinis labirintas, susidedantis iš 1000 žingsnelių.

10.       Lietuviška Atlantida – nuskendęs kaimas Kauno mariose

Prieš šešis dešimtmečius ten, kur dabar plyti nuostabaus grožio Kauno marios, virė įprastas gyvenimas gyvavo 35 kaimai su 721 sodyba. 1960 m. pastačius Kauno hidroelektrinę, slėnyje gyvenę žmonės buvo iškelti, o ten stūksoję kaimai užlieti. Iš šių vietovių kilę žmonės save vadina dugniečiais ir lig šiol kartą per metus, rugpjūčio pabaigoje prisimena nuskendusius namus. Šiemet čia iškilo skulptūrų parkas Lipantys iš vandens“. Skulptūros vietą rado Samylų įlankoje ir dėl nepaprastos atsiradimo istorijos iš karto sulaukė milžiniško susidomėjimo.


Comments

Popular posts from this blog

Top 10 būdų kaip sutaupyti keliaujant

Tiesa, rodos, tokių patarimų visur yra gausu, ir nė vienas jų nepadeda. Nepadeda tol, kol suprantate, kad patarimus reikia ne kritikuoti, o juos išbandyti ir jais pasinaudoti – o mes juos visus išbandę, drąsiai skelbiame čia. Jei ieškote kur keliauti Lietuvoje, spauskite ČIA . 1. Būkite savo kelionės šeimininku! Kelionių paketų pasiūlymai yra šaunus dalykas, nes jums nereikia rūpintis bilietais, viešbučiu, pramogomis. Tačiau susigundę tokiais pasiūlymais, Jūs sumokėsite žymiai daugiau, nei jie yra iš tikro verti – labai dažnai tokią pat kelionę galite susiplanuoti patys už mažesnę kainą ir dar gausite puikų nemokamą priedą – LAISVĘ.   2. Sudarykite savo kelionės biudžetą. Būtinai nuspręskite kiek ir kam pinigų planuojate išleisti – taip lengviau galėsite pamatyti realias savo galimybes. Paimkite į kelionę užrašų knygutę, kurioje fiksuosite savo visas išlaidas – taip lengviau kontroliuoti savo pinigus. Asmeniškai mes keliaudami visada imamės darbo knygutę, kurioje kasdien su